Okay
  Public Ticket #1862515
Essential Grid Filters
Closed

Comments

  •  1
    Guy Mescam started the conversation

    Hello,

    I use the theme Lanscaper and I like like on the demo site (see url attached) to use the gallery filters correctly but instead of seeing categories of galleries, I see categories of articles. I would also like to control the number of filters. How to use gallery filters?
    cordially
    Guy Mescam
  •  619
    Barry replied

    Hi Guy,

    The gallery filter can be controlled in each individual grid. Please navigate to the Ess. Grid tab and edit the grid you're using (click the settings button). Then follow these steps:

    1. Click on the "Source" horizontal tab

    2. Make sure the "Post Types" option is set to "Gallery"

    3. Select all the gallery categories you would like to display at the "Post Categories" option below

    3. Click on the "Nav-Filter-Sort" horizontal tab

    4. Scroll to the "Filter Groups" section 

    5. At the "Available Filters in Group" option you can select the gallery categories you would like to add as filter (see attachment).

    6. Save the settings with the green button in the top right of your screen

    Hope this helps!

    If you have any questions please le me know.

    Attached files:  available-filters.jpg

    Best regards,
    Barry

  •  1
    Guy Mescam replied

    Hi Barry,

    It works very well, thank you so much

    Guy


  •  619
    Barry replied

    Great! You're welcome!

    If you have any questions feel free to ask

    Best regards,
    Barry

  •  1
    Guy Mescam replied

    Hello,

    I'm having another problem with the galleries. When I arrive on the page
    https://www.creations-web-contre-services.fr/paisagiste/galeries/ and that I click directly on one of the 8 galleries, the mode slider with lightbox works correctly. On the other hand if before or after I click on one of the 4 filters of the menu (All the projects, Conception, ....) I see only one image. Yet when I'm in the administration, it works well in "Preview" mode. I do not see where the problem comes from. Thank you for helping me.
    cordially
    Guy Mescam

  •  619
    Barry replied

    Hi Guy,

    Unfortunately the link you provided directs me to a "Page not found" page, also the theme that website is using is not "The Landscaper" theme.

    Could you point me to the link where I can see this issue live?

    Thank you.

    Best regards,
    Barry

  •  1
    Guy Mescam replied

    Hello Barry,

    I think it's because I go through a translator who translated the url. I start again by leaving the url in French.
    I installed the site temporarily on my site "https://www.creations-web-contre-services.fr". You must add "/paysagiste" to the url of my site to go there. What comes back to the url
    "https://www.creations-web-contre-services.fr/paysagiste" then click on the "Creation" menu then on the "Creation" page at the bottom of the page, click on "SELECTION DE NOS REALISATIONS" and there when we click directly in one of the 8 galleries, it works properly, however if we go through the menu "Tous les projets - Conception - Creation - Entretien"  it does not work.  What is amazing is that everything works in the demo of the administration and so there is no reason that it does not work in front-end.

    Thank you.

    Guy

  •  619
    Barry replied

    Thank you, that works.

    Everything seems to work fine at my side. I made a screencast where you can see the filtering of the items works correctly: http://recordit.co/FjSIlIrBDY

    Can you try to press ctrl + f5 a couple times on that page. Which browser are you using?

    Best regards,
    Barry

  •  1
    Guy Mescam replied

    Yes, but you do not go far enough. If you click directly when you come to this page on one of the galleries, for example, the 1st on the left, it works properly and we see what appears on the attached picture "Gallery-ok" but if you first click on the button "All projects" and then you click on the 1st gallery on the left you see what appears on the photo attached "Gallery-not-ok". The dashboard controls at the top right and the arrows previous next no longer appear,

    Thank you for your help

    Guy

    Attached files:  gallery-not-ok.jpg
      gallery-ok.jpg

  •  619
    Barry replied

    Hi Guy,

    Thank you for clarifying the issue, I see what's going on now.

    On both gallaries you notice the lightbox window is fired two times. This issue is caused because the Essential Grid and the theme are using a seperate lightbox functionality. The dashboard controls in to top right corner will be removed because we need to hide the lightbox functionality from the Essential Grid and enable the one we're using through the entire theme.

    Please follow these steps in both articles to fix this issue and to enable the arrow navigation controls inside the lightbox window:

    Remove second lightbox window:

    Remove double lightbox window

    Enable the arrow controls inside the lightbox window:

    Enable lightbox navigation arrows

    After doing the steps in these 2 articles everything should work properly like on our theme demo. Also after you click the filter buttons above the grid. 

    Please let me know if that fixed the issue, if not is there any possibility I can take a closer look in the back-end of the website myself?

    Best regards,
    Barry

  •  1
    Guy Mescam replied

    Hi Barry,

    I did as you told me and it's much better. There is one more thing that I do not understand. When I click on the magnifying glass galleries,
    -> "https://www.creations-web-contre-services.fr/paysagiste/galeries"for example" Landscaping "I fall directly on the lightbox slideshow mode but I do not know what matches the photos, Previous and next arrows appear and I feel I can click indefinitely without fading. If you can enlighten me about this?
    Thank you
    Guy

  •  619
    Barry replied

    Hi Guy,

    Can you try to navigate to Settings -> Media again and set the "Autogallery" setting to "All in one Gallery" and save the settings:

    https://d.pr/free/i/lLBWTv

    Now you should be able to cycle through the images.

    Best regards,
    Barry

  •  1
    Guy Mescam replied

    Hi Barry,

    I had already set this parameter but it does not work. I believe that the icon "zoom" is wrongly set (see photo attached). I would like that clicking on this icon, it starts directly the slideshow of the associated gallery, as for example when I click on image 1 of the gallery ---> https: //www.creations-web-contre- services.fr/paysagiste/galerie/amenagements-vegetaux/
    I do not know if it is possible but if it is thank you to tell me how.
    Guy

    Attached files:  problem-link.jpg

  •  619
    Barry replied

    Hi Guy,

    Unfortunately the gallery grid is not working the way you describe. It will not show the images you've added to the gallery post as like an album that's behind the thumbnail.

    A gallery post is an individual post that can be accessed through each thumbnail like on our theme demo. The functionality you describe is not available in the Essential Grid plugin.

    Best regards,
    Barry

  •  1
    Guy Mescam replied

    OK nevermind.

    Thank you for your help and maybe next time if I have a problem.
    Have a nice week end
    Guy

  •  619
    Barry replied

    You're welcome Guy.

    Have a nice weekend toosmile.png

    Best regards,
    Barry